Több mint 250 milliárd forintot ér az a Putyinhoz köthető luxusjacht, amit lefoglaltak Toszkánában

2022. május 7. – 09:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Toszkána északi partjainál, Marina di Carrara kikötőjében vesztegel már szeptember óta az a luxusjacht, amely közvetett módon Vlagyimir Putyinhoz köthető, írja a Guardian. A Scheherezade névre elkeresztelt hajó közel 700 millió dollárt (több mint 250 milliárd forintot) ér, azonban tavaly ősz óta felújítás alatt áll.

A Scheherezade luxusjacht 2019-es próbajáratain – Fotó: Wikimedia Commons
A Scheherezade luxusjacht 2019-es próbajáratain – Fotó: Wikimedia Commons

Most úgy tűnik, nem is láthatja egy ideig az orosz elnök a jachtot, péntek este ugyanis az olasz gazdasági miniszter rendeletben foglalta le a hajót. Bár az erről szóló közleményben nem nevezték meg a hajó tulajdonosát, azt írták, róla, hogy „jelentős gazdasági és üzleti kapcsolatokat ápol az orosz kormány prominens tagjaival, és az EU szankciói által érintett személyekkel”.

A tervek szerint június közepén hagyta volna el a jacht az olasz kikötőt, azonban az olasz hatóságok már március elején a hajó fedélzetére léptek.

A 140 méter hosszú, 2020 februárjában elkészült Scheherezade egyébként a világ egyik legnagyobb jachtja: hat fedélzete van, a fő fedélzeten hat vendégkabin, egy hivatalos étkező, egy szalon-spa, masszázsszobák, szaunák, egy edzőterem, valamint búvár- és horgászfelszerelések. A jachtot két helikopter-leszállóval látták el, valamint „egy úszómedencével, amelynek visszahúzható fedele táncparketté alakítható”, a fürdőszobáiban pedig aranyozott szerelvények találhatók.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!