Moszkva szerint ha London új szankciókat vet be, az az orosz–brit kapcsolatok „végső pusztulásához” vezethet

2022. május 7. – 09:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bekérették a moszkvai brit nagykövetet az orosz külügyminisztériumba pénteken, és figyelmeztették, hogy ha az Egyesült Királyság bevezeti a legutóbb tervezett szankcióit, az a bilaterális kapcsolatok „végső pusztulásához” fog vezetni – írja a CNN.

A szankciók között szerepel többek között az orosz állami média, a VGTRK adásainak betiltása is – ők sugározzák az itthon is fogható RTR Planeta csatornát. Az orosz külügy közleménye szerint csak azért akarják bevetni ezt a Kreml egyre agresszívabb szócsöve ellen, mert tudósításuk és értelmezéseik „nem felelnek meg a nyugati mintáknak”, ez pedig „újfent megerősíti a brit politikusok kétszínűségét és cinizmusát”.

Persze a moszkvai közlemény azt nem emeli ki, hogy a BBC oldalai már március óta nem elérhetőek Oroszországban.

Az orosz külügy szerint a brit kormány tisztviselői „fenyegetéseket”, „hazugságokat” és „nyíltan otromba” nyilatkozatokat tesznek közzé Oroszországgal szemben. „Az ilyen destruktív akciók elfogadhatatlanok, ezek folytatása pedig elkerülhetetlenül a kétoldalú kapcsolatok végső pusztulásához és az Oroszország és az Egyesült Királyság népei közötti kapcsolatok károsodásához vezet” – írja a moszkvai közlemény.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!