Megint atomháborúról fantáziálnak az orosz köztévén

2022. május 1. – 22:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Zakatol az orosz propaganda: Max Seddon, a Financial Times moszkvai tudósítója osztott meg Twitteren egy videót, ahol az orosz köztévének számító Rosszija 1 egyik műsorvezetője magyaráz éppen arról, mi történne egy atomháború során Oroszország és Nagy-Britannia között.

A válasz a műsorvezető szerint viszonylag egyszerű, hiszen egy darab Szarmat rakéta is elég lenne ahhoz, hogy teljesen elpusztítsa Nagy-Britanniát. Ezt egy animációval illusztrálja is, hozzátéve, hogy nem érti, miért fenyegeti „ez a kis sziget az örökkévaló Oroszországot.”

Ám ez nem minden: Oroszország nukleáris arzenáljába ugyanis beletartoznak a tengeralattjáróról indítható atomtöltetek is, ezek pedig szintén egy pillanat alatt el tudnak intézni egy ellenséges országot. A magyarázat, és az azt kísérő vizuális tartalom nem hagy a nézőkben kétséget afelől, milyen sors várna a britekre: a becsapódáskor keletkező „gigantikus cunamihullám” először elsöpörné, az azt követő sugárzás pedig „radioaktív sivataggá” változtatná a szigetet.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!