Ukrán tisztségviselők szerint újabb települést foglaltak vissza Harkiv közelében

2022. április 29. – 15:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kosztantyin Nyemicsev, a harkivi régiós adminisztráció tisztségviselője és az Azov-ezred tagja azt állítja, hogy az ukrán erők felszabadították a Harkivtől északra fekvő Ruska Lozova települést. Az elmúlt hetekben az ukránok több várost és falut is visszafoglaltak a térségben.

„Ez egy stratégiailag fontos település, amely a Harkiv-Belgorod autópálya mentén. Innen lőtte az ellenség Harkiv polgári infrastruktúráját és lakótelepeit” – mondta Nyemicsev.

Az orosz hadsereg a veszteségek ellenére azonban tovább lövi Harkivot. Oleh Szinyehubov, a harkivi területi közigazgatás vezetője azt mondta, hogy ugyan a bombázás intenzitása csökkent, „azonban még mindig elég veszélyes kint lenni az utcákon. Sajnos naponta regisztrálunk civil haláleseteket”.

Szinyehubov arról is beszámolt, hogy a Bucsa városában háborús bűnökkel vádolt orosz katonai egység mostanra átcsoportosult Harkiv régióba. „Izjum közelében részben felszámolták ezt az egységet. Most mindent megteszünk azért, hogy elnyerjék büntetésüket, vagy legalábbis tanúskodjanak a parancsnokaik ellen, akik parancsot adtak az atrocitások elkövetésére.”

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!