Az orosz védelmi minisztérium kiadott egy videót egy elfogott brit katona kihallgatásáról

2022. április 29. – 21:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz védelmi minisztérium kiadott egy videót, amin elvileg egy elfogott brit férfit hallgatnak ki, aki a Nemzetközi Légióhoz csatlakozva harcolt Ukrajnában – írja a Reuters.

A férfi azt állítja magáról, hogy a neve Andrew Hill, Plymouthból származik, négy gyereke és élettársa van. Mikor megkérdezték, hogy mi a rangja, azt mondta, hogy nincs neki, csak kapott egy fegyvert, és beállt egy hétfős csapatba.

A férfi a képek alapján megsérült: a fején egy összetákolt kötés látható, a bal karja teljesen be van kötve, a jobb pedig véres. Azt mondta, hogy először csak a határra ment ki, hogy segítsen a menekülteknek, de valaki ott megkérdezte, hogy nem akar-e máshogy segíteni. Megkérdezték, hogy mennyi pénzt kapott ezért, amire azt válaszolta, hogy semennyit, bár azt ígérték neki, hogy kap majd pénzt.

Az útlevelét az oroszok vették el. A férfi a videó vége felé megkérdezi, hogy biztonságban van-e, mire a vallatója azt válaszolta, hogy igen, bár azt nem tudta megválaszolni, hogy mikor mehet haza Angliába.

Mikolajivnál fogták el, a férfi szerint orosz katonák lőtték meg. A kikérdező azt mondta, ellátják a sérüléseit.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!