SIM-kártyának hitték a Sims videójátékot az FSZB kommandósai

2022. április 26. – 14:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Lefülelt egy terroristának tartott csoportot az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB). A csoport tagjai állítólag az ukrán biztonsági szolgálat megbízásából olyan orosz újságírókat akartak megölni, akik szerintük a Kreml propagandájának szolgálatában állnak. A célpontok között ennek megfelelően Vlagyimir Szolovjov putyinista műsorvezető, Margarita Szimonjan, az orosz állami RT televízió vezetője és Dmitrij Kiszeljov, a Rosszija Szegodnyja médiaholding megbízott vezetője lett volna – írta a Ria Novosztyi.

Kreml-ellenességgel kétségtelenül nem vádolható a három újságíró, akik ellen nemzetközi szankció is érvényben van, olyannyira, hogy Szolovjov a műsorában is kikelt az ellen, hogy Olaszországban zárolják a villáját.

Hogy a terrorista csoport valójában mit akart, azt nem tudni, mindenesetre az FSZB a helyszínen horogkeresztes zászlót, hamis ukrán útleveleket, egy pisztolyt is lefoglalt, valamint a The Sims 3 videójátékot, dobozaival együtt.

Bűnjelek között a The Sims 3 videójáték dobozai – Forrás: Ria Novosztyi
Bűnjelek között a The Sims 3 videójáték dobozai – Forrás: Ria Novosztyi

Igen, ez utóbbit is a bűnjelek közé tették a felvételeken, aminek csak egyetlen magyarázata van: azt hitték, hogy a The Sims 3 SIM-kártyákat rejt. (Esetleg dobozonként hármat.)

De más furcsaság is van a bűnjelek között: az egyiken jól olvasható kézírással az áll:

„Tyimocskának! Köszönet a legnehezebb években nyújtott értékes támogatásért. Ölj, hogy élj, élj, hogy ölj. Aláírás: értelmezhetetlen

NS/WP crew, Moscow”

"Aláírás: olvashatatlan", írta alá az állítólagos terroristák levélírója – Forrás: Ria Novosztyi
"Aláírás: olvashatatlan", írta alá az állítólagos terroristák levélírója – Forrás: Ria Novosztyi

Az NS a nemzeti szocializmus a WP a white power szavakat rejti a beszámolók szerint, ami ismét igazolja a csoport neonáci hátterét. (Hogy az inkább rendőrségi leirathoz hasonlító „Aláírás: értelmezhetetlen” hogy került rá, az rejtély.)

Ez összhangban van a Kreml által hangoztatott érvvel, hogy az ukrán vezetés náci, és a háborúnak nem nevezhető ukrajnai háború – orosz hivatalos nyelven rendkívüli katonai művelet – célja nem más, mint Ukrajna felszabadító nácitlanítása.

Az orosz állami hírügynökség beszámolója szerint a gyanúsítottak beismerték, hogy Szolovjovot záros határidőn belül kellett volna likvidálniuk, ezután katonai toborzó irodákat kellett volna felgyújtaniuk, és olyan katonai autókat, amelyeken a „Z” betű áll, amely az Ukrajna elleni orosz invázió támogatóinak szimbólumává vált.

A Szolovjov elleni gyilkosság megakadályozásáról az orosz elnök is beszélt – emlékeztetett a Ria Novosztyi. Vlagyimir Putyin szerint név szerint ismertek azok „a nyugati kurátorok”, elsősorban a CIA-tól, akik újságírók megölését javasolják az ukrán biztonsági szolgálatnak.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!