Háborús szimbólummá lett Z előtt pózolt Putyin szeretője, az orosz lap inkább mély dekoltázst látott

2022. április 26. – 11:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Saját nevén futó tornászfesztiválján jelent meg Alina Kabajeva, akit Vlagyimir Putyin szeretőjének, eltitkolt gyermekei anyjának, titkos feleségének tartanak a sosem megerősített értesülések – vette észre a Hvg.hu. A ritmikus sportgimnasztika 2004-es olimpiai bajnokának nyilvános három nappal korábbi megjelenése azért is beszédes, mert az Oroszország által Ukrajna ellen indított invázió idején egyes hírek szerint Svájcban tartózkodott, ahonnan állítólag a hatóságok a kiutasítását tervezték. Rá egyelőre nem terjednek ki a Putyin legbelsőbb körét és ismert családtagjait érintő nemzetközi szankciók, bár idővel erre is sor kerülhet.

Kabajeva show-műsorát május 8-án mutatják be, egy nappal a II. világháború végének évfordulójakor tartott ünnepek előtt. Az egykori sportolónő ebből az alkalomból a fesztiválon egy olyan háttér előtt pózolt, amely sajátosan ötvözte a jelenlegi ukrajnai inváziót és a II. világháborút – szovjet–orosz értelmezésben az 1941–1945-ös Nagy Honvédő Háborút. A háttérben ugyanis a II. világháborús szovjet kitüntetéseket tartó – az elmúlt 15 évben kokárdaként is fontos szimbólummá vált – fekete-narancssárga György-szalagból „Z” betűt formáztak, amely az Ukrajna elleni invázió orosz jelképe lett. Hogy miként lett azzá, arról itt olvashat bővebben.

A Komszomolszkaja Pravda – amely szovjet eredetű, leginkább KISZ-es Igazságként fordítható neve ellenére bulvárlap – azonban egészen mást vett észre. A „Z” betűről említést sem téve azt a címet adta, hogy „Alina Kabajeva elvakított mély dekoltázsával”:

Alina Kabajeva, háttérben a háborús szimbólumokkal – Forrás: Kp.ru
Alina Kabajeva, háttérben a háborús szimbólumokkal – Forrás: Kp.ru

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!