Zelenszkij: Mit ártott Oroszországnak egy három hónapos kislány, hogy meg kellett ölni?

2022. április 24. – 00:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szombat esti beszédében Zelenszkij az Odessza elleni orosz rakétatámadásról beszélt. Felidézte, hogy sok a halott, legalább 18-an megsebesültek, és a halottak között van egy három hónapos kislány is. „Mit ártott vajon ő Oroszországnak?” – tette fel a kérdést az elnök.

„Azonosítani fogunk mindenkit, aki ezért felelős. És kik ők? Mindenki, aki erre parancsot adott, mindenki, aki azt végrehajtotta. Mindannyian felelni fognak minden egyes halottért, nem számít, mennyi időbe fog telni.”

Zelenszkij ezután azt mondta, hogy a világnak Oroszországra a terrorizmus támogatójaként kell tekintenie, az orosz hadsereget pedig terrorszervezetnek minősítenie. „Nem is tehetnek másként, hiszen ez az igazság”.

Az elnök arról is beszélt, hogy Oroszország továbbra is támogatja az úgynevezett szűrőtáborokat, amik valójában koncentrációs táborok, pont olyanok amilyeneket annak idején a nácik építettek.

„Az innen szabaduló ukrán túlélőket a megszállt területekre és Oroszországba küldik, Szibériába, Vlagyivosztokba deportálják őket, főleg a gyerekeket, azt remélve, hogy elfelejtik, hol az otthonuk és honnan származnak. Ukrajnából származnak” – mondta.

Az ortodox húsvét kapcsán megjegyezte: „Lesz feltámadás, az élet győzedelmeskedik a halál felett.

Az igazság minden hazugságot legyőz, a gonosz pedig végül elnyeri méltó jutalmát. Oroszországnak meg kell tanulnia ezt.

Csak idő kérdése, hogy az orosz gyilkosok mikor bűnhődnek meg. Csak idő kérdése, de haza fogjuk hozni az összes elhurcolt honfitársunkat.”

Zelenszkij szombaton beszélt az Egyesült Királyság miniszterelnökével, Boris Johnsonnal, akit tájékoztatott a mariupoli helyzetről, megköszönte neki a jelentős katonai és anyagi támogatást, vasárnap pedig az amerikaiakkal fog tárgyalni.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!