Bloomberg: Abramovics próbálja feléleszteni a tárgyalásokat

2022. április 17. – 08:01

Másolás

Vágólapra másolva

Roman Abramovics orosz milliárdos Kijevbe utazott, hogy megpróbálja újraindítani az orosz-ukrán tűzszüneti tárgyalásokat, amelyek azután fagytak be, hogy nyilvánosságra kerültek a Kijev környékén korábban az oroszok által megszállt településeken a civilek ellen elkövetett atrocitások, írja információira hivatkozva a Bloomberg.

Roman Abramovics a március végi tárgyalások alatt Isztambulban – Fotó: Handout / Turkish Presidential Press Service / AFP
Roman Abramovics a március végi tárgyalások alatt Isztambulban – Fotó: Handout / Turkish Presidential Press Service / AFP

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombaton arról beszélt, hogy a tárgyalások zsákutcába jutottak. Ha pedig az orosz erők beváltanák fenyegetéseiket, és megsemmisítenék Mariupol megmaradt ukrán védőit, az az elnök szerint véget vetne a tárgyalásoknak.

A Sky News szerint Abramovics március végén részt vett az isztambuli fegyverszüneti tárgyalások tető alá hozásában is. A Kreml azt erősítette meg, hogy az orosz oligarcha szerepet játszott a háború eleji orosz-ukrán tárgyalások előkészítésében. A Wall Street Journal és a Bellingcat is arról számolt be március végén, hogy mérgezésre utaló tünetek jelentek meg Abramovicson és az ukrán delegáció két tagján nem sokkal egy márciusi találkozó után. Azonban egy amerikai tisztségviselő azt mondta a Reutersnek, hogy az amerikai hírszerzés szerint nem mérgezés történt, hanem környezeti tényezők okozták Abramovics állítólagos tünetei.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!