Az oroszok azt állítják, hogy teljesen elfoglalták Mariupolt

2022. április 16. – 20:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Oroszország azt állítja, hogy Mariupol, az ostromlott kikötőváros egészét elfoglalták az ukrán erőktől – írja a Reuters.

A szombat este kiadott közleményben az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy az ukrán ellenállás mariupoli központjaként szolgáló Azovstali acélműben lévő ukrán fegyvereseket is körbevették. Az oroszok azt írták a közleményükben, hogy az ukrán ellenállók egyetlen esélye az életük megmentésére, ha önként leteszik a fegyvert és megadják magukat.

Az orosz védelmi minisztérium szóvivője, Igor Konasenkov közleménye szerint szombatig bezárólag az ukrán erők Mariupolban több mint 4000 harcost veszítettek, további 1464 pedig megadta magát.

Kijev még nem reagált a nyilatkozatra.

Az orosz erők hetek óta próbálják bevenni a kikötővárost, amely az Azovi-tengeren, a Fekete-tengertől északkeletre található.

Moszkva közölte, hogy az Ukrajna részéről a „helyrehozhatatlan veszteségek” száma 23 367 ember. Ez az állítás viszont bizonyítékok hiányában ellenőrizhetetlen, ráadásul az oroszok azt sem közölték, hogy ez csak az elhunytakat vagy a sérülteket is tartalmazza-e.

Voldimir Zelenszkij ukrán elnök azt mondta, hogy a háború kezdete óta akár 3000 ukrán katona eshetett el, ugyanakkor ezt az adatot sem lehet ellenőrizni.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!