Harry herceg és Meghan Markle váratlanul meglátogatta Erzsébet királynőt

2022. április 15. – 10:31

Másolás

Vágólapra másolva
Harry herceg és Meghan Markle Fotó: Andrew Kelly / REUTERS
Harry herceg és Meghan Markle Fotó: Andrew Kelly / REUTERS

Sussex hercege és hercegnője csütörtökön két év után meglátogatta Erzsébet királynőt Windsorban – erősítette meg a BBC-nek a hercegi pár szóvivője. Harry és Meghan az Invictus Games sportrendezvényre tartott Hágába, de megálltak egy rövid látogatásra a herceg nagymamájánál.

Harry herceg és felesége Meghan Markle 2020 júliusa óta nem jártak együtt az Egyesült Királyságban. Harryék még 2020 januárban döntöttek úgy, hogy szakítanak a brit királyi családdal, és Amerikába költöznek.

A családdal való szakításra elmondásuk szerint azért volt szükségük, mert a sajtó és részben a család is ellenséges volt Meghan Markle-lal. Harry rasszizmust is sejtetett, és nem akarta, hogy feleségének is ugyanaz a sors jusson, mint édesanyjának, akit szintén fojtogatott a királyi család és a sajtó légköre, és válása után fotósok elől menekült új párjával, Dodi al-Fayeddel, amikor halálos autóbalesetet szenvedtek Párizsban.

Harry és Meghan decemberben mutatta meg először második gyermekét, aki még júniusban született, és a Lilibet „Lili” Diana Mountbatten-Windsor nevet kapta. A névválasztással II. Erzsébet királynő (akinek Lilibet volt a beceneve kiskorában) és Harry herceg néhai édesanyja, Diana hercegné előtt tisztelegtek.

Harry herceg nem vett részt a múlt hónapban nagyapja, Fülöp herceg emlékére rendezett londoni megemlékezésen, de most meglátogatta 95 éves nagyanyját.

Erzsébet királynő, aki februárban a koronavírust is elkapta, 1970 óta idén először nem vesz részt a húsvét reggeli istentiszteleten, ahogyan a nagycsütörtöki szertartáson sem volt ott. A királynő az utóbbi időben mozgásszervi problémákkal küzd, ezért több programját, köztük az éves nemzetközösségi szertartást is lemondta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!