A háború 48. napjának képei: Járdába fúrt rakéta, térképre tűzött honvágy

2022. április 13. – 07:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Miközben Bucsában már négyszáz fölé kúszott a mészárlás exhumált áldozatainak száma, addig Vlagyimir Putyin kedden, a Vosztocsnij űrrepülőtéren az orosz űrhajózás napján tartott beszédében annyival intézte el az orosz katonák brutalitásának mementóját, hogy „ez ugyanaz a hamis vád, mint amivel Szíriában kellett szembesülnünk”, és ismét azzal vette védelmébe az Ukrajna ellene másfél hónappal ezelőtt indított inváziót, hogy „nem volt más választása”, és kétsége nincs afelől, hogy Oroszország eléri „világos és nemes” céljait.

A háború súlypontja valóban keletre tevődött át; a fellélegző Nyugat-Ukrajnába százezrek tértek vissza külföldről. Azonban a hadműveleti területeken nem enyhült a nyomás: Harkiv továbbra is részlegesen be van kerítve, kedd hajnalig 24 óra alatt hat orosz támadást vertek vissza ukrán katonák Donyeckben és Luhanszkban. Mariupol polgármestere több mint tízezer civil áldozatról számolt be, elmondása szerint a holttestek beborítják az utcákat.

Az orosz-ukrán háború 48. napjának képeiből készült összefoglalónkat itt lehet megnézni >>>

FotóK: Diego Herrera Carcedo / Anadolu Agency / Getty Images, Fotó: Daisuke Tomita / The Yomiuri Shimbun / AFP FotóK: Diego Herrera Carcedo / Anadolu Agency / Getty Images, Fotó: Daisuke Tomita / The Yomiuri Shimbun / AFP
FotóK: Diego Herrera Carcedo / Anadolu Agency / Getty Images, Fotó: Daisuke Tomita / The Yomiuri Shimbun / AFP

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!