Az EU Putyin két lányára is szankciókat vetne ki

2022. április 6. – 10:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Európai Unió azt javasolta, hogy Vlagyimir Putyin két lányára is szankciókat vessenek ki, ezzel pedig az orosz elnök legközelebbi családtagjai is felkerülnének a háború miatt szankciókkal sújtott személyek egyre bővülő listájára. Az uniós tagállamoknak még jóvá kell hagyniuk a szankciókat.

A héten elvileg Joe Biden is szankciókat jelent be Putyin lányaira.

Putyin nem beszél nyilvánosan a családjáról. A Kreml szerint két lánya van korábbi feleségétől, Ljudmila Putinától, de arról nem tudni, rajtuk kívül van-e még több gyereke. Ahogy azt sem lehet tudni, az uniós szankciók célpontjai azok a lányai-e, akiket nyilvánosan elismert. Putyin 2013-ban vált el a feleségétől, két lányuk nagyrészt távol maradt a nyilvánosságtól, olyannyira, hogy sok orosz nem tudja, hogy néznek ki. Putyin állítása szerint azért, hogy ők „normális életet élhessenek”.

Az unió kedden újabb szankciókat hozott az oroszok ellen: felfüggesztik a 4 milliárd dolláros üzletet jelentő orosz kőszénimportot; kitiltják az orosz, illetve belarusz hajókat az uniós kikötőkből, közúti fuvarozóikat pedig kitiltják az EU területéről; az exporttilalom alá vont uniós termékeket újabb stratégiai cikkekkel: félvezetőkkel, géptípusokkal és szállítóeszközökkel egészítik ki. (Wall Street Journal)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!