Britek tervelték ki a drámai provokációt – ezt hirdeti az orosz propaganda a bucsai mészárlásról

2022. április 4. – 19:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Rákapcsolt az orosz propaganda a bucsai mészárlás híre után: szerintük „nyugati típusú fake newsról”, „kitervelt provokációról” van szó, a civilek haláláért pedig az „ukrajnai nácik” a felelősek.

Ahogy arról beszámoltunk, a Kijev közelében fekvő Bucsát néhány napja szabadították fel az orosz megszállás alól az ukránok, hétfő reggel pedig műholdfelvételek érkeztek egy 13 méter hosszú árokról, ami egy tömegsír lehet. A város polgármestere szerint több mint 300 lakost öltek meg az oroszok.

A srebrenicai eseményekhez hasonló mészárlás vádja miatt Oroszország összehívta az ENSZ Biztonsági Tanácsát, szerintük ugyanis provokációról van szó. Az orosz propagandagépezet is belelendült, írja a Guardian: „Új szakaszába lépett a háború Oroszország ellen. Nemsokára népirtással fognak vádolni minket. Pedig minden jel arra utal, hogy az egész provokációt a britek tervelték ki” – mondta egy vasárnap esti tévéműsorban az ultraputyinista újságíró, Vlagyimir Szolovjov.

A kormány által futtatott „Stop Fake Telegram” közösségi oldalon pedig arról írnak, hogy „a videókon látható holttesteket szándékosan fektették úgy le, hogy még drámaibb képet sugározzanak”.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!