Zelenszkij: A globális biztonság sorsa most dől el

2022. március 31. – 09:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videókapcsolaton keresztül beszélt az ausztrál parlamentben. Az ausztrál képviselőkhöz fordulva azt mondta: „Ilyet még nem láttunk a világon, hogy egy ország háborút indítson egy szomszédos ország ellen, nyíltan kijelentve annak leigázását vagy elpusztítását. Hogy még a nevét sem hagyja meg ennek a nemzetnek. Hogy még csak lehetősége se legyen ennek a nemzetnek arra, hogy szabadon élhessen.”

Zelenszkij külön figyelmeztetett a nukleáris fegyverek bevetésének veszélyére. Erről ezt mondta, hogy a világ egyik része sem lenne biztonságban a radioaktív szennyeződéstől, ha ilyen fegyvereket vetnek be. „A nukleáris fegyverekkel zsaroló országot olyan szankciókkal kell sújtani, amelyek megmutatják, hogy az ilyen zsarolás a zsaroló számára lesz pusztító hatású.”

„Ha most nem állítjuk meg Oroszországot, ha nem vonjuk felelősségre Oroszországot, akkor a világ néhány országa, amely hasonló háborút tervez indítani a szomszédai ellen, úgy fog dönteni, hogy az ilyesmi számukra is lehetséges. A globális biztonság sorsa most dől el” – mondta Zelenszkij.

(Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!