Putyin aláírta a rendeletet, amely szerint péntektől rubelben kell fizetni az orosz földgázért

2022. március 31. – 15:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta azt a rendeletet, amely szerint péntektől rubelben kell fizetni az orosz földgázért. Putyin azt mondta: a nyugati szankciókat már korábban előkészítették, és az Oroszország elleni gazdasági háború már évekkel ezelőtt elkezdődött. Putyin szerint a Nyugat minden erejével azon lesz, hogy okot találjon az újabb szankciók kivetésére, amikkel alá akarják ásni Oroszország fejlődését.

„Ahhoz, hogy orosz földgázt vásárolhassanak, rubelszámlát kell nyitniuk orosz bankokban. Ezekről a számlákról történik majd a kifizetés a holnaptól szállított gázért” – mondta. „Ha ezek a kifizetések nem történnek meg, azt a vevők nemteljesítésének tekintjük, az ebből fakadó következményekkel együtt. Senki nem ad nekünk semmit ingyen, és mi sem fogunk jótékonykodni – vagyis a meglévő szerződéseket leállítjuk” – jelentette ki az orosz elnök.

Putyin szerint az USA a globális instabilitásból akar hasznot húzni, és mások rovására akarja megoldani a saját problémáit. „Az, hogy Európa áttér arra, hogy cseppfolyósított földgázt vásároljon az Egyesült Államoktól, munkahelyek millióinak megszűnéséhez fog vezetni Európában” – mondta Putyin.

(Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!