Német gazdasági miniszter: Németország kész megfizetni a háború árát, amely elég kicsi az ukrajnai szenvedésekhez képest

2022. március 31. – 12:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Németország szegényebb lesz a háború miatt, de ez még így is kis ár ahhoz képest, amennyit az ukránok szenvednek – jelentette ki Robert Habeck német gazdasági miniszter a ZDF közszolgálati televíziónak adott nyilatkozatában. „Nem lehetséges, hogy a német társadalom számára költségek nélkül érjen véget ez a háború, ez elképzelhetetlen. Úgy gondolom, hogy készek vagyunk megfizetni ezt az árat, amely elég kicsi az ukrajnai szenvedésekhez képest” – tette hozzá a zöldpárti miniszter.

„Mi kvázi hadviselő felek vagyunk egy gazdasági háborúban. És mi is megfizetjük ennek az árát. Persze, ez semmi ahhoz képest, amit az ukránok fizetnek. Meghalnak, kitelepítik őket, lebombázzák őket. (…)

Ki kell mondani világosan, hogy a háború miatt szegényebbek leszünk.

A kérdés, amire választ kell adnunk, hogy hogyan osztjuk el ezt igazságosan, és hogy mennyi adósságot hagyunk a későbbi generációkra. (...) De hiszem, és biztos vagyok benne, hogy készek vagyunk megfizetni ezt az árat. Ez elég kicsi az ukrajnai szenvedéshez képest” – mondta Habeck.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!