A magyar MediaMarkt sem árulja a DJI drónjait, miután a kínai céget az a vád érte, hogy segíti az orosz támadásokat

2022. március 31. – 12:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Néhány napja mi is beszámoltunk róla, hogy a németországi MediaMarkt levette az üzletei polcairól a DJI drónjait, mert „különböző forrásokból” úgy értesült, hogy a kínai cég segíti az orosz csapatok ukrajnai támadásai. A vád szerint a DJI civil felhasználásra szánt drónjai GPS-koordinátákat szivárogtatnak az ukrán katonai pozíciókról Oroszországnak. A DJI szerint ez teljesen alaptalan.

Cikkünk megjelenése után több olvasónk, köztük a MediaMarkt néhány dolgozója jelezte, hogy a cég magyarországi üzleteiben sem kaphatók már a DJI drónjai. Rákérdeztünk, valóban felhagytak-e a kínai cég termékeinek árusításával, és ha igen, miért. A válaszuk: „Az elmúlt napokban egyre több olyan információt kaptunk, amelyek szerint az orosz hadsereg a kínai DJI drónszállító cég termékeit és adatait használja ukrajnai katonai tevékenységekhez. Felelős vállalatként azonnali intézkedéseket tettünk, és további intézkedésig csoportszinten kivontuk a gyártó termékeit a kínálatunkból egész Európában. A következő időszakban folyamatosan követjük és elemezzük a helyzetet.”

„Ezzel a lépéssel szeretnénk hangsúlyozni az egyik legfontosabb üzenetet: elfogadhatatlan Oroszország Ukrajna ellen indított agresszív háborúja.”

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!