A német MediaMarkt levette a DJI-drónokat a polcairól, miután egyesek szerint az oroszok katonai célokra használják azokat

2022. március 28. – 11:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A DJI kínai civildrón-gyártó cég azt közölte, hogy teljes mértékben hamisak azok a vádak, melyek szerint a drónjaikat, illetve az azokkal kinyert adatokat az orosz hadsereg használja, írja a Reuters. Mindez azután merült fel, hogy a MediaMarkt Németországban levette a polcairól a DJI termékeit, mondván, „különböző forrásokból” arról értesültek, hogy a drónok háborús cselekményekben vehetnek részt, de nem közölték, hogy pontosan miről lehet szó.

Egy Twitter-felhasználó azzal vádolja a DJI-t, hogy a drónjaik GPS-koordinátákat szivárogtatnak az ukrán katonai pozíciókról Oroszországnak. Erre a posztra reagált a MediaMarkt különösebb konkrétumok nélkül arra, hogy egyelőre levették a termékeket a polcaikról, és vizsgálják a helyzetet. (A posztra kattintva láthatja a cég háromrészes válaszát, sőt, a DJI hozzászólását is.)

Március 16-án Mikhailo Fedorov ukrán digitalizációért felelős miniszter felszólította a DJI-t, hogy szakítsák meg a kapcsolatot Oroszországgal, szerinte ugyanis a DJI termékeit az oroszok arra használják, hogy navigálják a rakétáikat. Másnap a DJI azt közölte, hogy katonai használatra alkalmatlanok a termékeik.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!