A Kreml tagadja, hogy megmérgezték volna Abramovicsot

2022. március 29. – 12:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Kreml tagadja a Roman Abramovics állítólagos mérgezésével kapcsolatos vádakat. Kedd délelőtt Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője tagadta, hogy megmérgezték volna a milliárdos orosz oligarchát, akit Nagy-Britanniában súlyos szankciókkal sújtottak, mert Vlagyimir Putyin elnök közeli szövetségesének tartják. Peszkov szerint az Abramovics megmérgezéséről hétfőn megjelent beszámolók az „információs háború” részei. Peszkov hozzátette, hogy Abramovics nem hivatalos tagja a mai törökországi tárgyalódelegációnak, ám ennek ellenére ott volt a megbeszéléseken.

Hétfőn a Wall Street Journal és a Bellingcat is arról számolt be, hogy mérgezésre utaló tünetek (vörös szemekről, folyamatos és fájdalmas könnyezésről és a kezük és arcuk hámlásáról írtak) jelentek meg Abramovicson és az ukrán delegáció két tagján nem sokkal azután, hogy március elején találkoztak. Azonban egy amerikai tisztségviselő azt mondta a Reutersnek, hogy az amerikai hírszerzés szerint nem mérgezés történt, hanem környezeti tényezők okozták Abramovics állítólagos tünetei.

Az Abramovicsról kedden készült fotókon nincs nyoma annak, hogy egészségügyi problémája lenne a Chelsea futballklub mecénásának.

(Sky News)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!