Medvegyev: Az USA el akarja pusztítani Oroszországot

2022. március 23. – 08:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb kirohanást intézett a nyugati világ ellen Dmitrij Medvegyev, volt orosz elnök és miniszterelnök, jelenleg az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese. Szerinte a Nyugat undorítóan viselkedik Moszkvával szemben. Az Egyesült Államokat a szenilisek utolsó menedékének nevezte. Washingtont azzal vádolta, hogy végső soron el akarja pusztítani Oroszországot.

Medvegyev a Moszkva melletti gorkiji rezidencián március 18-án – Fotó: Jekatyerina Stukina / AFP
Medvegyev a Moszkva melletti gorkiji rezidencián március 18-án – Fotó: Jekatyerina Stukina / AFP

Medvegyev teljes mellszélességgel kiáll Putyin mellett a háború alatt, és talán még nála is meredekebb állításokat tesz.

Február 26.: Moszkvának nincs szüksége diplomáciai kapcsolatokra a Nyugattal, és „ideje lakatot tenni a nagykövetségekre”.

Március 1.: Medvegyev a teljes gazdasági háborúval fenyegető francia gazdasági miniszternek írt válaszában élesen rendre utasította a minisztert („Vigyázz a nyelvedre!”), majd felidézte, hogy a történelem során gyakran előfordult, hogy gazdasági háborúkból igaziak lettek.

Március 17.: „Oroszországnak megvan az ereje ahhoz, hogy az Egyesült Államok vezette ellenségeket a helyükre tegye, és Moszkva meghiúsítsa a Nyugat oroszgyűlölő összeesküvését, ami Oroszország szétszakítására irányul.”

Medvegyev március 15-én került fel a britek szankciós listájára, vagyonbefagyasztást és utazási korlátozást rendeltek el ellene.

(A Sky híre nyomán)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!