Medvegyev szerint Moszkvának nincs szüksége diplomáciai kapcsolatokra a Nyugattal

2022. február 26. – 12:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Moszkvának nincs szüksége diplomáciai kapcsolatokra a Nyugattal, és „ideje lakatot tenni a nagykövetségekre”, mondta Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök a BBC szerint.

Medvegyev szerint Moszkva addig folytatja az ukrajnai inváziót, amíg „el nem éri a Vlagyimir Putyin elnök által meghatározott célokat”.

Elítélte azt is, hogy az Európa Tanács felfüggesztette Oroszország képviseleti jogát a Miniszteri Bizottságban és a Tanács Parlamenti Közgyűlésében, ami azt jelenti, hogy Oroszország továbbra is tagja marad az Európa Tanácsnak, és részes fele marad az Európa Tanács vonatkozó egyezményeinek, köztük az Emberi Jogok Európai Egyezményének. A RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség szerint Medvegyev ehhez azt is mondta, mindez „jó alkalom arra, hogy visszaállítsunk számos fontos intézményt, amelyek célja a különösen súlyos bűncselekmények megelőzése az országban – például a halálbüntetés a legveszélyesebb bűnözők esetében, amelyet egyébként az Egyesült Államokban és Kínában aktívan alkalmaznak”.

Medvegyev jelenleg az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!