Moszkva továbbra sem hajlandó kommunikálni az Egyesült Államok katonai vezetőivel

2022. március 24. – 04:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Moszkva továbbra is elutasítja az Egyesült Államok legfelsőbb védelmi és katonai vezetőinek ismételt megkereséseit – írja a Guardian.

A háború kitörése óta Lloyd Austin védelmi miniszter és Mark A. Milley tábornok megpróbált telefonálni Szergej Sojgu orosz védelmi miniszterrel és Valerij Geraszimov tábornokkal, de az oroszok ez idáig visszautasították a megkereséseket – mondta John Kirby, a Pentagon szóvivője. Így az amerikai tisztviselők nem kaptak magyarázatot egyes katonai megmozdulásokra, és egyre nő az aggodalom, hogy a kommunikáció hiánya harctéri balesethez vezethet.

James Stavridis, aki 2009 és 2013 között a NATO szövetségeseinek főparancsnokaként szolgált, elmondta: nagy az esélye annak, hogy a helyzet csak tovább fokozódik anélkül, hogy a legmagasabb rangú tisztviselőknek sikerülne ezt megelőzni.

„El kell kerülnünk azt a forgatókönyvet, hogy a NATO és Oroszország holdkórosan belesétáljon egy háborúba, csak azért, mert a magas rangú vezetők nem tudják felvenni a telefont és elmagyarázni egymásnak, hogy mi történik” – mondta Stavridis.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!