Talkshow az orosz állami tévén: Drága lengyelek, fél másodperc alatt semmi nem marad majd a ti Varsótokból!

2022. március 23. – 04:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Míg az orosz vezetéssel szemben kritikus médiumokat, külföldi portálokat sorra büntetik, kapcsolják le és blokkolják Oroszország-szerte, ha le merészelik írni a „háború” szót a hivatalosan speciális katonai műveletnek nevezett ukrajnai invázióval kapcsolatban, addig az állami médiában dübörög a háborús propaganda, írja a Sky News.

Az ultraputyinista Vlagyimir Szolovjov talkshowjában nemrég egy vendég magából kikelve arról prédikált, hogy meg kell üzenni Európának: ha a NATO békefenntartókat merne küldeni Ukrajnába, akkor jön a nukleáris csapás. „Ez egy nukleáris háború lesz!” – emelte ki a megszólaló – „Drága lengyelek, fél másodperc alatt semmi nem marad majd a ti Varsótokból!”

Frissítés 03.25-én 17:16-kor: Olvasónk vette észre, hogy a megszólaló az angol felirattal ellentétben oroszul nem „harminc másodpercet”, hanem „fél másodpercet” mondott.

Az orosz állami tévé vendége szerint egyébként jogos lenne létrehozni akár egy szárazföldi korridort is Kalinyigrád és Oroszország többi része között. Igaz, a Balti-tengeri kikötővárost Lengyelország és Litvánia öleli körül – így ha Belaruszon keresztül még közel is jutnának egy ilyen korridorhoz az orosz csapatok, be kellene hatolniuk a NATO területére ahhoz, hogy valóban el tudják érni az egykoron Königsbergnek nevezett várost.

Ez nem is lenne probléma a vendég szerint, hiszen Lengyelország és Litvánia „nincsenek tisztában azzal, hogy velük még könnyebben el tudnánk bánni, mint ami most történik Ukrajnában”, és a két ország egyébként is „túl merészen viselkedik”.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!