Zelenszkij a háborúba küldött oroszok anyáinak: Szeressétek jobban a fiaitokat, mint amennyire féltek a hatalomtól

2022. március 18. – 02:56

Másolás

Vágólapra másolva

Egyre kisebbé teszi Ukrajna a világ egyik legnagyobb hadseregét, de ukrán források szerint külső támogatásból erősítené meg Oroszország a harci erejét – erről beszélt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökről péntekre virradó éjjel közzétett beszédében. Mint mondta, az ukrán védelmi erők minden kulcsfontosságú területen tartják pozícióikat, és egyre több sorkatonát vettek hadifogságba az oroszok oldaláról.

„Vannak köztük olyanok, akik nem hajlandók visszatérni Oroszországba. És sokan vannak olyanok is, akikről nem is beszélnek odahaza, és vissza sem akarják venni őket. Olyanok, akikről már kiküldték a halotti bizonyítványt a családjuknak – pedig csak fogságban vannak, és élnek.”

Zelenszkij azt kérte az őket hallgató oroszoktól, terjesszék ezt a hírt Oroszországban, és „minden anya nézzen utána, hol lehet a fia, akit Ukrajnába küldtek harcolni”. Ukrajna elnöke beszélt ezen kívül a német Bundestagban tartott felszólalásáról, és arról is, milyen támogatást kap Ukrajna az Egyesült Államoktól. Mint mondta, ennek részleteit nem mondhatja el, hiszen a taktikájuk része, hogy „az ellenség ne tudja, mire számítson”. A csütörtökről péntekre virradó éjjel közzétett beszédről itt írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!