Ezek voltak az éjszaka legfontosabb hírei

2022. március 18. – 07:15

Másolás

Vágólapra másolva
  • Az ukrán határőrség szerint több mint 320 ezren tértek vissza harcolni Ukrajnába az orosz invázió óta. „A srácaink nem adják fel, úgyhogy szükségünk van a segítségre, harcolnunk kell a hazánkért. Ukrajnának szabadnak kell lennie, akárcsak minden más népnek” – írták.
  • Zelenszkij a háborúba küldött oroszok anyáihoz intézett beszédet. „Szeressétek jobban a fiaitokat, mint amennyire féltek a hatalomtól” – üzente nekik. Mint mondta, az ukrán védelmi erők minden kulcsfontosságú területen tartják pozícióikat, és egyre több sorkatonát vettek hadifogságba az oroszok oldaláról.
  • Vlagyimir Putyin telefonon beszélt Recep Tayyip Erdoğan török elnökkel, ahol az orosz elnök elmondta, milyen követelései vannak Ukrajnával szemben. Például hogy adják fel a Krímet és a Donbaszt, de most is előkerült a „nácimentesítés” és az ukrán NATO-tagság elutasítása is.
  • „Akadozik” az oroszok inváziója a brit védelmi minisztérium hírszerzői jelentése szerint. Oroszország számára nehézséget okoz a frontvonalban lévő csapatok ellátása alapvető élelmiszerekkel és üzemanyaggal. Az ukrán ellentámadások miatt az oroszoknak rengeteg csapatot kellett átirányítaniuk az ellátási vonalaik védelmére, ami „súlyosan korlátozza Oroszország támadói potenciálját”.
  • Robbanásokat hallottak Lvivben, miután légiriadót adtak ki Nyugat-Ukrajna nagy részére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!