Oroszország összehívott egy ENSZ BT-ülést, amin az amerikai nagykövet csak az orosz hazugságokról beszélt

2022. március 18. – 16:52

Másolás

Vágólapra másolva

Oroszország összehívta az ENSZ Biztonsági tanácsát, hogy előterjesszen egy javaslatot Ukrajnának szánt humanitárius segítségről, de az amerikai nagykövet arra használta az idejét, hogy orosz biológiai fegyverekről beszéljen – írja a Sky News.

Linda Thomas-Green, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete megint elmondta, hogy nincsenek titkos amerikai vegyifegyver-gyárak Ukrajnában (amikről itt és itt írtunk), csak olyan közegészségügyi kutatólaborok, amiket az USA, a WHO és több másik ország is elismer és támogat.

„Valójában pont Oroszország az, aki a nemzetközi törvények ellenére fenntartotta a biológiai fegyverek kutatását. Oroszország az, aki többször is használt már vegyi fegyvereket. Itt Oroszország az agresszor”

– mondta Thomas-Green.

Arról is beszélt, hogy oroszok mérgezték meg Alekszej Navalnijt és Szergej és Julia Skripalt. Azt is megemlítette, hogy ugyan az ENSZ többször is megerősítette, hogy a szír kormány vegyi fegyvereket használt az elmúlt években, Oroszország védi a felelősségre vonás elől.

Linda Thomas-Green, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete beszél a Biztonsági tanács március 18-i ülésén – Fotó: Brendan McDermid / Reuters
Linda Thomas-Green, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete beszél a Biztonsági tanács március 18-i ülésén – Fotó: Brendan McDermid / Reuters

Azzal vádolta Oroszországot, hogy folyamatosan összeesküvés-elméleteket ismételgetnek (amikről több tényellenőrzést is írtunk, ezeket megtalálja itt, a jelenségről pedig itt olvashat bővebben), hogy azzal további agressziónak ágyazzanak meg.

„Tudjuk, hogy az orosz dezinformáció csak a kétségbeesés jele. Ez az igazság, és továbbra is azon dolgozunk, hogy ezt a világ is lássa”

– zárta beszédét az amerikai diplomata.

Kapcsolódó
Kövess minket Facebookon is!