Oroszország összehívott egy ENSZ BT-ülést, amin az amerikai nagykövet csak az orosz hazugságokról beszélt

2022. március 18. – 16:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Oroszország összehívta az ENSZ Biztonsági tanácsát, hogy előterjesszen egy javaslatot Ukrajnának szánt humanitárius segítségről, de az amerikai nagykövet arra használta az idejét, hogy orosz biológiai fegyverekről beszéljen – írja a Sky News.

Linda Thomas-Green, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete megint elmondta, hogy nincsenek titkos amerikai vegyifegyver-gyárak Ukrajnában (amikről itt és itt írtunk), csak olyan közegészségügyi kutatólaborok, amiket az USA, a WHO és több másik ország is elismer és támogat.

„Valójában pont Oroszország az, aki a nemzetközi törvények ellenére fenntartotta a biológiai fegyverek kutatását. Oroszország az, aki többször is használt már vegyi fegyvereket. Itt Oroszország az agresszor”

– mondta Thomas-Green.

Arról is beszélt, hogy oroszok mérgezték meg Alekszej Navalnijt és Szergej és Julia Skripalt. Azt is megemlítette, hogy ugyan az ENSZ többször is megerősítette, hogy a szír kormány vegyi fegyvereket használt az elmúlt években, Oroszország védi a felelősségre vonás elől.

Linda Thomas-Green, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete beszél a Biztonsági tanács március 18-i ülésén – Fotó: Brendan McDermid / Reuters
Linda Thomas-Green, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete beszél a Biztonsági tanács március 18-i ülésén – Fotó: Brendan McDermid / Reuters

Azzal vádolta Oroszországot, hogy folyamatosan összeesküvés-elméleteket ismételgetnek (amikről több tényellenőrzést is írtunk, ezeket megtalálja itt, a jelenségről pedig itt olvashat bővebben), hogy azzal további agressziónak ágyazzanak meg.

„Tudjuk, hogy az orosz dezinformáció csak a kétségbeesés jele. Ez az igazság, és továbbra is azon dolgozunk, hogy ezt a világ is lássa”

– zárta beszédét az amerikai diplomata.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!