Az Air Serbia oroszországi járatainak törléséről írnak

2022. március 17. – 10:50

Másolás

Vágólapra másolva

A Kyiv Independent arról írt a Center for Transport Strategies alapján, hogy már az Air Serbia sem fog járatokat indítani Oroszországba.

Miután a legtöbb nyugati ország lezárta a légterét az orosz járatok előtt, Oroszország pedig kitiltotta a brit és EU-s gépeket, sok orosz az Air Serbia gépeivel, Szerbián keresztül jött az EU-ba Oroszországból. Pár napja még arról jött hír, hogy a légitársaság megduplázta a Moszkvából Belgrádba tartó járatainak számát.

A Moszkva–Belgrád-járatokra eladott jegyek száma az elmúlt időszakban 50%-kal megnőtt, a legtöbben Belgrádból aztán Ciprusra, Franciaországba, Svájcba utaznak, de sok orosz választja úti célnak Nagy-Britanniát, Ausztriát, Németországot, Szlovéniát és Spanyolországot is.

Az Air Serbia részvényeinek 51 százaléka a szerb állam, 49 százaléka pedig az Egyesült Arab Emírségek Etihad nevű légi közlekedési vállalatának tulajdonában van. Az oroszbarátságáról ismert Aleksandar Vučić szerb kormányfő korábban arról beszélt, „lincselési kampány” folyik Szerbia ellen, amiért nem vezetett be szankciókat Oroszországgal szemben.

Jelenleg az Air Serbia oldalán még lehet foglalni jegyet Oroszországba.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!