Az élő tévéadásban tüntető orosz szerkesztő komolyan aggódik a saját biztonságáért

2022. március 16. – 15:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tizennégy órás kihallgatás után került elő kedden Marina Ovszjannyikova tévés szerkesztő, aki korábban az orosz állami tévé híradójában, élő adásban tüntetett a háború ellen. Most a Reutersnek azt mondta, hogy továbbra is kiáll a tette mellett, de:

„most már világos számomra, hogy milyen problémákkal kell szembenéznem, és természetesen nagyon aggódom a biztonságom miatt”

– idézi a Guardian. Hogy pontosan mire gondol, azt nem részletezte.

Ovszjannyikova arról is beszélt, hogy nem érzi magát hősnek a történtek miatt, és reméli, a cselekedete nem volt hiábavaló, talán sikerült felnyitnia az emberek szemét. Az akcióval azt szerette volna elérni, hogy az orosz emberek ne legyenek zombik, tanulják meg, hogyan érdemes feldolgozni az információt, és ne csak az orosz állami tévéből tájékozódjanak.

A Meduza nevű lap szerint a tévés szerkesztő nem a tévés akciója miatt kapta az átszámítva durván 95 ezer forintos büntetést, hanem az előre felvett videója miatt. Ebben Ovszjannyikova a videóban arra buzdította az embereket, hogy vegyenek részt háborúellenes tüntetéseken, és követeljék a háború végét.

Az élő adásba került tüntetése bejárta a világsajtót, és több nyugati vezető is az elismerését fejezte ki.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!