Csatlakozott az ukrán hadsereghez a volt teniszsztár, Olekszandr Dolhopolov

2022. március 16. – 23:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A 33 éves sportoló 2021-ben vonult vissza a teniszezéstől, szerdán pedig bejelentette, hogy csatlakozik a sereghez, és harcolni fog a hazájáért. Dolhopolov köszönetet mondott az Instagramon minden ismert ukránnak, aki a fronton küzd az oroszok ellen, és azt is hozzátette, nagyon büszke, hogy Ukrajna ilyen nyomás alatt is ennyire összetart. A Twitterre egy golyóálló mellényről, sisakról és egy fegyverről posztolt képet, mellé csak annyit írt, hogy erre cserélte a teniszütőket és teniszhúrokat.

Dolhopolov egy nappal az invázió előtt menekült Törökországba a családjával, ahol elkezdett lőni, és nagyjából egy hetet gyakorolt egy veteránnal. Mint írta, nem lett belőle Rambo, de már komfortosan tudja kezelni a fegyvereket, és nyugodt körülmények között ötből háromszor eltalál egy 25 méterre lévő célpontot.

Ahogy azt maga Dolhopolov is kiemelte, nem ő az egyetlen ismert ember vagy éppen sportoló, aki a fronton harcol Ukrajnában, elég csak a Klicsko fivérekre gondolni, akik mindketten tevékenyen kiveszik a részüket a háborúból. A teniszezők között sem ő az egyetlen, a családjával Budapesten élő Szerhij Sztahovszkij ugyancsak visszatért Ukrajnába, hogy fegyvert fogjon az oroszok ellen.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!