Zelenszkij: Oroszország önmagát is pusztítja minden egyes lövéssel, amit lead Ukrajnára

2022. március 15. – 16:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán elnök legfrissebb beszédében azt mondta, hogy az ukránok az életükért harcolnak a tankok, repülők és ágyúk ellen, melyekkel az oroszok el akarják pusztítani őket. Eközben ugyanakkor szerinte Oroszország önmagának is árt és minden leadott lövéssel közelebb kerül a megsemmisüléshez és a teljes elszigetelődéshez. Zelenszkij szerint akinek van esze, elhagyja Oroszországot, legyen szó üzletemberekről, programozókról vagy művészekről.

Mint mondta, az oroszok évtizedek óta nem találkoztak ilyen mértékű elvándorlással, ezt pedig csak saját maguknak köszönhetik.

Hozzátette, hogy ez persze nem az ő problémájuk, az ukránok célja most a saját országuk és népük megőrzése. Zelenszkij emellett arról is beszélt, hogy részlegesen sikerült megnyitni a humanitárius folyosókat kedden, illetve, hogy az oroszok négy lakóházat is lebombáztak Kijevben, melynek következtében öt civil vesztette életét. Az incidensről korábban beszámoló polgármester, Vitalij Klicskó még négy áldozatról beszélt a reggeli légicsapásokkal összefüggésben.

Zelenszkij kedden arról is beszélt, hogy jól haladnak a béketárgyalások, és akár az ukrán NATO-tagságról is hajlandó lemondani. A nyugati országok vezetőihez intézett beszédében pedig támogatást kért, és azt mondta, Putyin nem fog megállni Ukrajna határainál, további európai országokat is invázió fenyeget.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!