Ügyvédje sem tudja, hogy mi lehet az orosz állami tévécsatorna őrizetbe vett szerkesztőjével

2022. március 15. – 14:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ügyvédje sem tudja, hogy mi lehet az orosz állami Pervij Kanal (magyarul „Első csatorna”) nevű tévécsatorna egyik szerkesztőjével, aki hétfőn a híradó élő adását háborúellenes üzenettel akasztotta meg. Marina Ovszjannyikova a transzparensére azt írta: „Nem a háborúra. Ne higgyetek a propagandának, itt hazudnak nektek. Oroszok a háború ellen.” Ovszjannyikova egy előre felvett üzenetet is közzétett, amelyben tüntetésre buzdította az oroszokat. Nem sokkal a tévés demonstrációja után őrizetbe vették. A szerkesztő ügyvédje, Dmitrij Zakhvatov a CNN-nek azt mondta, hogy a hétfői tiltakozása óta próbálja elérni Ovszjannyikovát, de nem sikerült neki.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kedden „huliganizmusnak” minősítette a tiltakozását. „Ami ezt a hölgyet illeti, ez huliganizmus” – mondta Peszkov, hozzátéve, hogy a csatorna és az illetékesek már foglalkoznak az üggyel.

A Nyomozó Bizottság (SZK) – az orosz bűnüldözés egyik legfőbb szerve – előzetes vizsgálatot indított Ovszjannyikova ellen „az orosz fegyveres erők felhasználásával kapcsolatos szándékosan hamis információk nyilvános terjesztése” miatt – jelentette kedden a TASZSZ orosz állami hírügynökség egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!