Boris Johnson szerint Putyin tisztában volt azzal, hogy Európa az orosz energiától függ – ezért kell róla minél hamarabb leszakadni

2022. március 15. – 06:39

Másolás

Vágólapra másolva

Boris Johnson szerint csak úgy lehet megállítani Vlagyimir Putyin agresszióját, ha felszámolják a nyugati országok függőségét az orosz energiahordozóktól. Erről írt a keddi Telegraph-ban megjelent véleménycikkében, amit az MTI és a Sky News is szemlézett.

Johnson szerint a Krím-félsziget annexiója után rettenetes hibát követtek el a nyugati országok: nemcsak hagyták, hogy Putyin megússza az annektálást, de még jobban fel is pörgették a gazdasági kapcsolatokat Oroszországgal.

„Amikor végül [Putyin] eljutott odáig, hogy elindítsa kegyetlen háborúját Ukrajna ellen, tudta, hogy a világ nem fogja tudni egykönnyen megbüntetni. Tisztában volt azzal, hogy a függőivé tette őket”

– írta a brit miniszterelnök. Éppen ezért kell felszámolni szerinte a nyugati országok függőségét az orosz olajtól és gáztól – ehhez pedig nemcsak a zöld energiaforrásokat kell támogatni, hanem újra nagyobb figyelmet kell fordítani az atomenergiára is Johnson szerint. A brit kormányfő gondolatairól ebben a cikkünkben olvashat bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!