Kórházba került a Fox News újságírója, miután munka közben megsérült Kijev külterületén

2022. március 14. – 21:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az incidensről egyelőre nem sokat lehet tudni, a Fox News a saját alkalmazottaiknak kiküldött memóban azt írta, hogy jelenleg ezen túl semmilyen információjuk nincsen Benjamin Hall állapotáról, a többi helyszíni tudósítójuk jelenleg is azon dolgozik, hogy többet tudjanak meg.

Az újságíróról a Washingtonban sajtótájékoztatót tartó John Kirby, az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának szóvivője is szót ejtett, és a Foxhoz hasonlóan kiemelte, hogy szerte a világból érkeztek újságírók Ukrajnába, hogy felderítsék az igazságot.

Nem ez az első hasonló eset az elmúlt napokban, Brent Renaud díjnyertes dokumentumfilmes-újságírót vasárnap lőtték le az ukrajnai Irpinyben, látszólag minden különösebb előzmény nélkül. Az ukrán hírügynökségek szerint orosz fegyveresek ölték meg a férfit. Erről bővebben itt olvashatnak.

Emellett hétfőn az ukránok egy súlyosan megsérült brit újságíróról is hírt adtak, hozzátéve, hogy úgy került intenzívre, hogy nem egy katonai létesítményben tartózkodott, pedig az oroszok állítják, hogy csak ezeket lövik. A poszthoz mellékelt képen egy kongresszusi sajtóigazolvány látható, melyen a Radio & TV illetve a Fox News feliratok olvashatók. Az a leírás miatt egyelőre nem világos, hogy ugyanarról az emberről van-e szó, de az eddigi bizonyítékok alapján valószínűnek tűnik, hogy igen.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!