Hosszú órákon keresztül beszélt Gerhard Schröder exkancellár Putyinnal és tanácsadóival Moszkvában

2022. március 13. – 04:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több órán keresztül beszélt Vlagyimir Putyinnal moszkvai útja során Gerhard Schröder német kancellár – erről számol be cikkében a Bild am Sonntag, amit a Guardian szemlézett. Igaz, a lap arról nem számolt be, jutottak-e egyáltalán valamire az egyeztetések során.

Az orosz elnök csütörtökön találkozott Schröderrel, aki az orosz–ukrán háború befejezése érdekében indult „békemisszióra” Putyinhoz. Egy, a volt német kancellárhoz közel álló forrás szerint nemcsak az elnökkel, de annak tanácsadóival is hosszasan beszélt Schröder, aki végül szombat hajnalban hagyta el feleségével együtt Moszkvát Isztambul felé.

A lap forrása szerint Schröder most az egyetlen személy, aki közvetlen kapcsolatban áll Putyinnal és vezető ukrajnai tisztviselőkkel is.

A volt német kancellár személyes barátja Putyinnak, 1998-tól 2005-ig tartó hivatali ideje után pedig több orosz cég igazgatótanácsában is szerepet vállalt – köztük az azóta csődbe ment Nord Stream 2 AG-ben is. Putyinnal való találkozóját azonban Schröder előzetesen nem egyeztette a német kormánnyal, és Olaf Scholz német kancellár is csak úgy kommentálta a találkozó hírét, hogy tudomásul veszik majd annak eredményeit.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!