Az elesett tábornokok száma arra utal, hogy nem mennek jól a dolgok katonailag az oroszoknak

2022. március 12. – 18:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Állítólag már három orosz parancsnok elesett az ukrajnai offenzíva során, egy, a Reutersnek nyilatkozó nyugati katonai tisztviselő elemzése szerint ebből a tényből is az a következtetés vonható le, hogy nem egészen úgy folyik az orosz hadművelet, ahogyan kellene neki. Az orosz csapatok „a határukig ki vannak feszítve”, mondta Edward Stringer légierő-főparancsnok a helyzetről.

Amennyiben az állítólag Ukrajnába küldött, összesen húsz magas rangú katonai parancsnokból már hárman meghaltak, az arra utalhat, hogy az orosz csapatok „képtelenek önállóan döntéseket hozni, hiányzik a helyzetfelismerés, vagy félnek előrenyomulni, ezért rangidős tisztek lépnek elő, hogy a frontvonalról irányítsanak” – mondta a Stringer.

Becslések szerint Oroszország mostanra 5-6 ezer katonát veszíthetett. Ukrajna ennek a dupláját állítja, 12 ezer főnyi orosz veszteségről számoltak be, míg maguk az oroszok mindössze 500 fős veszteséget ismernek be. „Ha azt állítják, hogy csak mintegy 500 katonát vesztettek, de ebből három tábornok, akkor valami nem stimmel. Ez arra utal, hogy katonailag nem mennek jól a dolgok” – vélekedett Edward Stringer.

A villámháborús tervek kudarcáról és az orosz taktikáról itt írtunk bővebben.

(Sky News)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!