A leggazdagabb orosz milliárdos óva inti Putyint a felelőtlen államosítástól

2022. március 12. – 11:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Oroszország leggazdagabb üzletembere óva intette a Kremlt az ukrajnai invázió miatt elmenekült vállalatok vagyonának elkobzásától, szerinte egy ilyen lépés 100 évvel vetné vissza az országot, írja a CNN.

Vlagyimir Potanin, a NorNickel (NILSY) fémipari óriáscég elnöke és legnagyobb részvényese ha Oroszország becsapja az ajtót a nyugati vállalatok és befektetők előtt, azzal azt kockáztatja, hogy visszatér az 1917-es forradalom viharos napjaihoz. Arra intette az orosz kormányt, hogy a vagyonelkobzással kapcsolatban rendkívül óvatosan járjon el.

„Sok vállalat döntése, hogy felfüggeszti a működését Oroszországban, némileg érzelmi jellegű, és talán a külföldi közvélemény által rájuk gyakorolt példátlan nyomás eredményeként született. Vagyis nagy valószínűséggel vissza fognak térni. Én személy szerint nyitva tartanám nekik ezt a lehetőséget” – írta Telegramján a milliárdos.

Potanin Oroszország leggazdagabb milliárdosa. A Bloomberg szerint annak ellenére, a Norilsk Nickel részvényeinek bezuhanása után idén vagyonának mintegy negyedét elvesztette, még mindig 22,5 milliárd dollárnyi vagyont birtokol.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!