Zelenszkij szerint a mariupoli kórházat ért bombatalálat a népirtás végső bizonyítéka

2022. március 10. – 00:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Volodimir Zelenszkij a mariupoli kórházat ért bombatalálatot igyekszik kihasználni, hogy aktívabbá tegye az Ukrajnát segítőket, és egy friss oroszul tett nyilatkozatában nyilvánvalóan az oroszoknak is üzent.

„Egy gyermekkórház, egy szülészeti osztály. Hogyan fenyegették az Orosz Föderációt? Mi ez az ország, az Orosz Föderáció, amely fél a kórházaktól, szülészetektől, és elpusztítja azokat? Voltak ott kis banderovisták? (Sztepan Bandera az 1930-40-es években a militáns ukrán szélsőjobb vezetője és teoretikusa volt – a szerző) Terhes nők lövöldöztek volna Rosztovra? Megalázta valaki a szülészeten az oroszul beszélőket? Vagy ez egy kórház nácimentesítése volt?” – mondta Zelenszkij, utalva Putyin háborút indító indokára.

Az orosz propagandamédiában a kórházról azt nyilatkozták, hogy egy ukrán egység vette be oda magát, és azt is csak eljátszották, hogy terhes nőket kellett kimenteni onnan, de újra megjelentek olyan vélemények is, hogy az ukránok magukat bombázták.

Az elnök ezután ukránul folytatta, és arról beszélt, hogy az oroszok olyan városokat pusztítottak el, amelyek semmilyen fenyegetést nem jelentettek rájuk, kórházak, templomok és iskolák semmisültek meg, civilek haltak meg. „Embereket öltek meg. Gyermekeket ölnek meg. Egy gyermekkórház elleni légibombázás a végső bizonyítéka annak, hogy az ukránok ellen népirtás folyik”- mondta.

(Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!