Szerda éjjel orosz repülők tovább támadták Szumit és környékét, egy gyerek is meghalt

2022. március 10. – 04:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdáról csütörtökre virradó éjjel orosz repülőgépek folyamatosan támadták az Ukrajna északkeleti részét található Szumi terület több települését – írja a BBC egy helyi vezető tisztviselőre hivatkozva. Dmitro Zsivitszkij, a regionális állami közigazgatás vezetője szerint lakóövezeteket és egy gázvezetéket ért találat helyi idő szerint csütörtökön fél egy körül. Tíz perccel később a tartományi főváros, Szumi külvárosait és Bititszja falut is bombázták.

Az éjszaka folyamán Ohtirka városát is támadták. „Az ellenséges repülők lakóházakat találtak el. A romok közül öt embert mentettek ki, közülük két gyermeket. Részben megsemmisült a rendőrkapitányság is” – idézte a Guardian Zsivitszkijt. A vezető szerint az oroszok az egykori Elektrobutprilad üzemet lőtték. A támadásokban három falubeli meghalt, köztük egy kiskorú fiú.

Az orosz hadsereg nem kommentálta a bejelentett támadásokat. Szerdán mintegy ötezer embert evakuáltak Szumiból, ami napok óta hevesen lőnek és bombáznak az oroszok. Zsivitszkij azt is elmondta, hogy helyi idő szerint reggel 9 órától várhatóan három humanitárius folyosót nyitnak meg további civilek evakuálására.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!