TASZSZ: Lukasenko utasította a belarusz szakembereket, hogy biztosítsák a csernobili atomerőmű áramellátását

2022. március 10. – 10:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A TASZSZ orosz állami hírügynökség azt írja, hogy Alekszandr Lukasenko belarusz elnök arra utasította a belarusz szakembereket, hogy biztosítsák a csernobili atomerőmű áramellátását. A BelTA belarusz állami hírügynökség jelentése szerint Lukasenko és Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán telefonon egyeztetett a csernobili atomerőmű körül kialakult helyzetről.

Eközben az ukrán villamosenergia-hálózatot üzemeltető Ukrenergo azt közölte, készen állnak, hogy késedelem nélkül megkezdjék a csernobili atomerőműt árammal ellátó nagyfeszültségű vezeték javítását, és csak a „zöld folyosó” létesítésére várnak.

Egy nappal azután, hogy az orosz kézre került csernobili atomerőműből megszűnt az adatszolgáltatás a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség felé, az ukrán hatóságok és Dmitro Kuleba külügyminiszter is azt közölte, hogy szerdán megszűnt a csernobili erőmű áramellátása, ami szerintük akár radioaktív szivárgáshoz is vezethet. Ugyanakkor a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség szerint az áramellátás hiánya nincs kritikus hatással az atomerőműre.

(TASZSZ)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!