Roman Abramovics is felkerült a brit szankciós listára.

2022. március 10. – 10:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Felkerült a brit kormány orosz oligarchákat szankcionáló listájára a több mint két évtizede Nagy-Britanniában élő Roman Abramovics is, aki a korábbi szankciók, illetve az orosz-ukrán konfliktus miatt jelenleg is árulja a Premier League-ben szereplő futballcsapatát, a Chelsea-t.

Az orosz milliárdos amellett, hogy felkerült a vagyonbefagyasztási listára (pdf), a brit magánszemélyekkel és vállalkozásokkal folytatott tranzakciók tilalmával, utazási tilalommal és közlekedési szankciókkal kell szembenéznie. A dokumentum szerint Abramovics egy Putyin-párti oligarcha, aki nagyon közel áll az orosz elnökhöz.

A tiltás azt jelenti, hogy a Chelsea futballklub tovább működhet, a csapat eladása viszont egy ideig nem valósulhat meg – a Sky News később arról írt, hogy minisztériumi forrás alapján a speciális engedély a klub eladására is vonatkozik.. A tiltás miatt a nem árulhatnak mezeket és egyéb csapatlogós termékeket a klub, új játékosokat sem igazolhat, de még szerződéseket sem hosszabbíthat. Emellett új jegyeket sem adhatnak el, de azok, akik korábban már vásároltak jegyet bármely mérkőzésre, kimehetnek a stadionba.

Abramovics mellett többek között olyan nevek vannak a listán, mint a 2007-ben második leggazdagabb orosz Oleg Gyeripaszka, a Rosznyefty-vezérigazgató Igor Szecsin, a VTB bank elnöke, Andrej Kosztyin, a Gazprom-vezérigazgató Alekszej Miller.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!