A népszerű kanadai fogás, a poutine sem úszta meg a népharagot, az emberek szerint túlságosan hasonlít a neve Putyinhoz

2022. március 7. – 13:05

Másolás

Vágólapra másolva

A poutine egy népszerű kanadai fogás, ami sült krumpliból, sajtból és különböző szószokból készül. Ártatlan junk foodnak hangzik, most azonban a támadások kereszttűzébe került, mivel a neve hasonlít az orosz elnökéhez. Az Rtl.hu cikke szerint világszerte fenyegetéseket kaptak a poutine-t felszolgáló éttermek, volt olyan is, amely ezek hatására levette az étlapjáról a fogást, vagy átnevezte azt.

Forrás: Wikipedia
Forrás: Wikipedia

A nagyrészt francia nyelvterületeken, például Québecben és Franciaországban elterjedt étel az ukrán inváziót ellenzők céltáblájára került. A La Maison de la Poutine (A Poutine Háza) nevű étterem például a Twitteren írt arról, hogy számos fenyegetést kaptak. Kiálltak az ukránok mellett, és biztosítottak mindenkit, hogy az ételnek és az orosz elnöknek semmi köze egymáshoz.

Pár napja a Sztolicsnaja vodka jelentette be, hogy nevet vált, miután olyan videók jelentek meg a neten, hogy az emberek Sztolicsnaját öntenek a földre tiltakozásul az orosz támadás ellen. A vodkát gyártó cég, a Stoli Group alapítója, Jurij Sefler már 2000-ben szembekerült Putyinnal, így jobbnak látta elhagyni Oroszországot, azóta a vodka Lettországban készül. A Stoli Group először azt jelentette be, hogy az alapanyagokat ezután Szlovákiából szerzik be, majd pénteken azt közölték, hogy innentől kezdve csak Sztoli néven forgalmazzák a vodkájukat, és a cég ezentúl a lett gyökereit fogja kidomborítani.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!