Putyin miatt már a Sztolicsnaja vodka sem Sztolicsnaja többé

2022. március 5. – 23:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A vodkánál oroszabb dolgot nehéz lenne mondani, de a Sztolicsnaja vodka már eddig sem volt teljesen orosz, még ha a brand erre is gyúrt az értékesítésnél. Most egy névváltással még nagyobb távolságot akart tartani Oroszországtól.

A vodkát gyártó cég, a Stoli Group alapítója, Jurij Sefler már 2000-ben szembekerült Putyinnal, így jobbnak látta elhagyni Oroszországot, és a gyártást is Lettországba helyezte át.

A Stoli Group a hét elején azt jelentette be, hogy az alapanyagokat Szlovákiából szerzik be, és a továbbiakban egyetlen összetevője sem származhat Oroszországból. Ez volt a válasz arra, hogy Putyin megtámadta Ukrajnát.

Pénteken pedig újabb döntést hozott a Stoli Group, innentől kezdve csak Sztoli néven forgalmazzák a vodkájukat, és a cég ezentúl a lett gyökereit fogja kidomborítani. Ez egyébként összhangban van az ott dolgozók igényével is.

A névváltás mellett üzleti érdek is szólhat, Oroszország bojkottjaként világszerte sok boltban vagy kocsmában lekerültek a polcokról az orosz szeszes italok. Sőt, valakik a megsemmisítésig is eljutottak, itt például pont Sztolicsnaja vodkákkal áztatják a földet.

(via CNN)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!