Mikolajiv polgármestere szerint negyven bomba hullott rájuk hétfő reggel

2022. március 7. – 10:17

Másolás

Vágólapra másolva

Negyven bomba hullott le ma reggel Mikolajivra, Oroszország házakat és állatkerteket bombázott, állította hétfőn a város polgármestere a Sky Newsnak.

Olekszandr Senkevics szerint a várost hajnali ötkor kezdték el bombázni, a bombák pedig házakra is estek, ezek pedig kazettás bombák voltak. „Nem a katonai csapatokkal való harcról van szó, hanem inkább a civilekkel való küzdelemről” – mondta a polgármester. Halottakról még nincs hivatalos megerősítés, hatvan ember viszont a polgármester szerint megsérült, ugyanakkor a város fel volt készülve a bombázásra, és az emberek óvóhelyeken voltak, mondta Senkevics.

Az ukrán hatóságok által kiadott fotó éjszakai támadásokban megsérült lakóépületről Mikolajivban – Fotó: State Emergency Service of Ukraine / Reuters
Az ukrán hatóságok által kiadott fotó éjszakai támadásokban megsérült lakóépületről Mikolajivban – Fotó: State Emergency Service of Ukraine / Reuters

Mikolajivből szombaton kiűzték az orosz csapatokat. Vitalij Kim, a regionális államigazgatási szerv vezetője ekkor azt írta, a harcnak civil áldozatai is voltak. Az ukrán belügyminisztérium ezután azt közölte, hogy Mikolajevnél a Nemzeti Gárda és a hadsereg megsemmisített egy orosz páncélozott járművet, és négy kémet is elfogtak.

Mikolajiv körülbelül egy órányira van az oroszok által elfoglalt Herszontól. A Fekete-tengertől 65 km-re, a Déli-Bug folyó partján fekvő várost félmillióan lakják, a stratégiai jelentőségét a három hajógyára adja – itt készültek például a Szovjetunió legnagyobb hadihajói is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!