Zelenszkij felszólította az ukránokat, hogy ahol csak tudnak, menjenek át támadásba

2022. március 5. – 23:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombaton felszólította az ukránokat, hogy továbbra is aktívan álljanak ellen az oroszoknak. „Minden egyes városban, amelyet megszállt az ellenség, indítsátok meg az offenzívát! Ki kell mennetek az utcára! Harcolnotok kell! Minden alkalommal, amikor lehetőség van rá, akár Herszonban, akár Bergyanszkban, akár Melitopolban, akár Konotopban, ki kell mennetek, és ki kell űznötök a gonoszt a városainkból” – mondta Facebook-oldalán közzétett videójában.

Zelenszkij méltatta az eddig védekezést, és kijelentette, hogy az ukránok nem adják át az országukat az ellenségnek. Szerinte Herszon, Bergyanszk, Konotop vagy Melitopol ellenállásának példája mindenkit energiával táplálhat, elszántsággal és egységességgel elűzhetők a megszállók.

„Különleges hősiesség tüntetni akkor, amikor a városodat megszállják – ha csak időlegesen is. Amikor nincs fegyvered, és cserébe golyókat kapsz – de te nem futsz el. Amikor nincsen sem védőfelszerelésed, sem fegyvered, de nem mozdulsz el. Ezért időleges csak ez a megszállás. A mi népünk, a mi ukránjaink nem adják meg magukat. Nem adják fel, és nem hagyják abba az ellenállást” – mondta Zelenszkij. A beszédről itt írtunk bővebben.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!