A kínai állami média cenzúrázta a paralimpia nyitóünnepségén elhangzott békére való felhívást

2022. március 5. – 04:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A pekingi paralimpiai játékok nyitóünnepségén a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) elnöke, Andrew Parsons beszédében a békére szólított fel – de üzenetének nagy részét cenzúrázta a kínai állami televízió, a CCTV.

„Ma este a béke üzenetével szeretnék kezdeni. Egy olyan szervezet vezetőjeként, amelynek középpontjában a befogadás áll, ahol a sokszínűséget ünneplik és a különbségeket elfogadják, elborzaszt, ami most a világban zajlik” – mondta Parsons, Oroszország ukrajnai inváziójára utalva. „A 21. század a párbeszéd és a diplomácia ideje, nem pedig a háborúé és a gyűlöleté” – tette hozzá.

A CCTV kommentátora nem fordította le a beszéd nagy részét. Emellett csökkentette Parsons beszédének hangerejét a közvetítésben, és szüneteltette a jelnyelvi tolmácsokat a képernyőn. Annál a jelenetnél, amikor Parsons az ukrán küldöttségnek tapsolt, az állami műsorszolgáltató a stadionról készült tág képre váltott.

Kína többször elutasította, hogy „inváziónak” nevezze Oroszország Ukrajna elleni háborúját, és az Egyesült Államokat valamint a NATO-t hibáztatta a „feszültségek szításáért”. És egy hírszerzési jelentés szerint Hszi Csin-ping megkérte Putyint, hogy ne támadja meg Ukrajnát a téli olimpia alatt.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!