Szijjártó: Ha nem jön földgáz Magyarországra, akkor nem lesz fűtés

2022. március 2. – 10:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Sajnos megvan a brüsszeli szankciós politika első áldozata, ez pedig a magyarországi és az ausztriai Sberbank. Azt hiszem, hogy ez a fejlemény még inkább kiemeli, annak a fontosságát, hogy nagyon figyelnünk kell arra, nehogy a háború árát a magyar emberek fizessék meg” – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán délelőtt a szerb gazdasági miniszterrel a szerb-magyar gazdasági vegyes bizottság ülése után közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Felelőtlennek és megdöbbentőnek nevezte azokat a magyar baloldali javaslatokat, amelyek azt kezdeményezik, hogy a kormány zárja el a Magyarország vezető gázvezetéket.

Fotó: Illyés Tibor / MTI
Fotó: Illyés Tibor / MTI

„Ha nem jön földgáz Magyarországra, akkor nem lesz fűtés, nem fog működni az ipar. Ha nem épül atomerőmű Magyarországon, akkor nem lehet fenntartani a rezsicsökkentés eredményeit, és brutális energiaáremelkedés következik” – mondta. „A magyar emberek békét akarnak, mi a magunk részéről meg is teszünk annak érdekében, hogy Magyarország ne keveredjen bele ebbe a háborúba” – mondta Szijjártó Péter az orosz-ukrán válsággal kapcsolatban. További részleteket itt talál.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!