Szijjártó: Donald Tusk notórius hazudozó, kérjen bocsánatot az ordas hazugságáért

2022. március 2. – 13:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Reagált Szijjártó Péter Donald Tusk minapi kijelentésére, amiben élesen bírálta a magyar kormány álláspontját a fegyverszállítás tilalmáról. Az Európai Néppárt elnöke és a lengyel ellenzék vezére szerint Orbán Viktor és Szijjártó Péter Gazprom igazgatótanácsi pozíciót érdemelne Putyintól a lojalitásukért. Szijjártó szerdán a Facebookon így reagált erre (1:47-től):

„Először is notórius hazudozókkal nem kívánok foglalkozni, onnan kezdődik. Tehát majd, hogyha Donald Tusk bocsánatot kér azért, hogy azt terjesztette, hogy Magyarország blokkolta az orosz bankok SWIFT-rendszerből való lekapcsolását, majd ha ezért az ordas hazugságért bocsánatot kér, majd akkor tárgyalhatunk vele, meg róla. Úgyhogy egyelőre a notórius hazudozókat szerintem tegyük nyugodtan félre.”

Orbán Viktornak el kell döntenie, melyik oldalon áll – mondta Kedden az Európai Néppárt EP-frakcióvezetője, Manfred Weber az Euronewsnak egy brüsszeli sajtóbeszélgetésen. Weber szerint Orbán Viktornak el kell döntenie, melyik oldalon áll, a magyar kormány elképesztő kettős játékot űz Ukrajna ügyében, miközben a világ többi része egyértelműen döntött.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!