Manfred Weber: Elképesztő ez a kettős játszma, Orbánnak el kell döntenie, melyik oldalon áll

2022. március 1. – 19:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktornak el kell döntenie, melyik oldalon áll – mondta az Európai Néppárt EP-frakcióvezetője, Manfred Weber az Euronewsnak egy brüsszeli sajtóbeszélgetésen. Arról kérdezték, hogy miként látja a magyar kormány döntését, amely megtiltja azt, hogy az EU és a NATO fegyverszállítmányai áthaladjanak Magyarországon. A bajor politikus szerint a magyar kormány elképesztő kettős játékot űz Ukrajna ügyében, miközben a világ többi része egyértelműen döntött.

A néppárti vezetőt arról is kérdezték, hogy nem tartja-e veszélyesnek az EU és a NATO fegyverszállításait Ukrajnába, hiszen Oroszország válaszlépéseket tehet. „Az ENSZ minden független országnak jogot ad az önvédelemre. Mi pedig mindössze lehetővé tesszük az ukránok számára, hogy éljenek ezzel a joggal. Ezért teljes mértékben támogatom a fegyverszállításokat. Ez nem agresszív lépés” – fogalmazott Manfred Weber.

Korábban Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke is élesen bírálta a magyar kormány álláspontját a fegyverszállítás tilalmáról. Tusk úgy fogalmazott, Orbán Viktor és Szijjártó Péter Gazprom igazgatótanácsi pozíciót érdemelne Putyintól a lojalitásukért.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!