Donald Trump holokausztnak nevezte az oroszok ukrajnai invázióját

2022. március 2. – 18:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A volt amerikai elnök, Donald Trump holokausztnak nevezte az oroszok ukrajnai invázióját, és felszólította Oroszországot, hogy hagyják abba a harcokat – mondta a Fox Business műsorvezetőjének, Maria Bartiromónak adott szerdai interjújában. Trump álláspontja néhány nap alatt 180 fokos fordulatot vett, az orosz-ukrán háború első napjaiban még Vlagyimir Putyin orosz elnököt dicsérte nyilatkozataiban.

Trump azt mondta, Oroszországnak „abba kell hagynia az emberek gyilkolását”, és felvetette, hogy ki lehetne dolgozni egy megállapodást a konfliktus lezárására. „Ez egy, ez egy holokauszt. Ez egy szörnyű dolog, ami történik. Tanúi vagytok, és minden este látjátok a televízióban” – mondta a volt elnök, aki már többször kijelentette, hogy szerinte nem tört volna ki ez a háború, ha még mindig ő lenne az Egyesült Államok elnöke.

Az interjú során Trump tétovázott, hogy állást foglaljon, szerinte fel kell-e venni Ukrajnát a NATO-ba. „Most sokkal könnyebb lenne igent mondani, mint hat hónappal ezelőtt” – mondta Trump a lehetőségről. Volodimir Zelenszkij ukrán elnökről azt mondta, hogy „nagyon nagy benyomást tett rá”, amikor 2019-ben telefonon tárgyalt vele.

Trump egy múlt heti nyilatkozatában még dicsérte Putyint, akit „okosnak” nevezett, amiért elismerte függetlennek a luhanszki és a donyecki szakadár államokat, és arról is beszélt, hogy „Putyinék jó békefenntartók lesznek”.

(The Hill)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!